Genel

Denizbank Resti Çekti; Fiyatlar Dibi Gördü… İcradan Satılık Gayrimenkuller, Kar Elde Ettirmeye Başladı! İşte İzmir İlinde Satışta Olan O Gayrimenkuller…

Kamu bankaları gibi özel bankalar da Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) kararı gereğince ellerine ipotek usulüyle geçen gayrimenkulleri belli bir süre içerisinde satışa çıkarmak ile yükümlü oluyor. O banklar arasında yer alan ve bu ay satış gerçekleştireceğini duyuran Denizbank, e-İhale yöntemi ile üç adet işyerini İzmir ilinden satışa çıkarmış bulunuyor. Denizbank’ın İzmir’den satacağı işyerlerinin fiyatları, 595 bin TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye kadar değişiklik gösteriyor.

Dükkanlardan Biri İzmir İlinin Kemalpaşa İlçesinde Yer Alıyor

Bu ay satışını gerçekleştireceği gayrimenkullere ilişkin detaylı bir duyuru yayınlamış olan Denizbank, İzmir ilinin Kemalpaşa ilçesinde yer alan bir dükkanı satışa çıkarmış bulunuyor. Dükkanın özelliklerine ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Denizbank, dükkanın kullanım alanını 84 metrekare olarak duyuruyor. Satışlarında ihale başlangıç bedeli üzerinden teklif almaya başlayan Denizbank, 595 bin TL’den başlayan fiyatla bu dükkanı satışa çıkarıyor.

İkinci Dükkanın Satış Bedeli 1 Milyon 875 Bin TL’den Başlıyor

İzmir ilinde satışa çıkaracağı bir diğer dükkanı Gaziemir ilçesinden satışa koyan Denizbank, bu bölgede yer alan 70 metrekarelik işyerini satışa çıkarmış bulunuyor. Bu işyeri için ihale başlangıç bedelini de belirlemiş olan Denizbank, bu işyerine verilebilecek olan en düşük teklifin 1 milyon 875 bin TL olmasını istiyor.

Aynı Bölgede Başka Bir Dükkan Daha Satışta

İcralık satışlarında yüzde 10 teminat alan Denizbank, her ilanında belirlediği ihale başlangıç bedelinin yüzde 10’unu teminat olarak yatıran kişilerin ihaleye katılımına izin veriyor. İzmir ilinden satışa çıkardığı diğer bir dükkanı da Gaziemir ilçesinde bulunduran Denizbank, 66 metrekarelik bu dükkan için 2 milyon 250 bin TL’lik bir ihale başlangıç bedeli belirlemiş bulunuyor. Öte yandan bu dükkanın ihale katılım bedeli ise, 225 bin TL olarak ilan ediliyor.