Genel

Bloomberg Milyarderlik Endeksi, sonuçları yayınladı! Elon Musk, Jeff Bezos ve Bill Gates’in servetleri erirken, Hintli Gautam Adani paraya para demedi!

Ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketler ile birlikte giderek artan enflasyon, yalnızca ülkemizin değil, diğer dünya ülkelerinin de en büyük ekonomik problemleri arasında gösterilmeye başlandı. Öyle ki sene başından bu yana faiz artırımı kararı veren merkez bankaları enflasyon ile mücadele kapsamında yeni kararlar almaya başladılar.

Tüm dünya genelinde yoğun bir ekonomik problem olarak değerlendirilen enflasyona rağmen servetine servet eklemeye devam eden Hintli iş insanı Gautan Adani, herkesi şaşırttı. 2018 yılından bu yana servetini katlamaya devam eden Adani, geçtiğimiz günlerde Bloomberg tarafından açıklanan Milyarderlik Endeksi sonuçlarına göre onlarca Amerikalı milyarderin karşısında servetini arttıran tek kişi olmayı başardı.

Bloomberg Milyarderlik Endeksi Sonuçları Yayınlandı!

Dünyanın en zengin iş insanlarının belirlendiği Bloomberg Milyarderlik Endeksi, geçtiğimiz günlerde yeni zenginleri açıkladı. Listede zirvede yer alan Elon Musk yerini korumaya devam ederken, Hintli Gautam Adani’nin 4’üncülüğe yükseldiği görüldü.

Bill Gates’i Geçti!

Son dönemlerde ekonomi piyasalarında ki olumsuz gelişmelere rağmen servetini katlamayı başardığı ortaya çıkan Gautam Adani, Bloomberg’in Milyarderlik Endeksi’nin sonuçlarına göre Microsoft’un kurucu Bill Gates’in servetini geçerek, Gates’in 5’inci sıraya gerilemesine sebep oldu.

Hepsi Para Kaybetti!

Milyarderlik Endeksi sonuçlarına göre Elon Musk’ın 28,6 milyar dolar, Jeff Bezos’ın 44 milyar dolar ve Bill Gates’in 25 milyar dolar kaybettiği öğrenildi. Adani ise servetini 36 milyon dolar yükselterek 112 milyar dolara yükseltti.

Böylece imparatorluğunu tarım ticareti, kömür ve limanlar üzerine kuran Adani, geleneksel olarak ABD’li teknoloji girişimcilerinin yer aldığı servet sıralamasında yükselmeye devam etti. Adani’nin serveti ayrıca Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin inşa stratejisine uygun olarak  yeşil enerji, havaalanları, veri merkezleri, dijital hizmetler ve medya gibi alanlarda da hızla çeşitleniyor.