Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İZBAN, ESHOT, METRO’da maske takmayanlar: İzmir İl Sağlık Müdürlüğü duyurdu!

Her gün binlerce kişi ESHOT, İZBAN, METRO gibi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu nedenle toplu taşıma araçları corona virüsünün bulaşması açısından dikkat edilmesi gereken ortamlardan bir tanesi olarak bulunuyor. Ancak geçtiğimiz aylarda tüm illerde maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Ancak virüse karşı tedbirli olmaları konusunda vatandaşlara uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Son zamanlarda artan vakalar nedeniyle vatandaşlar corona virüse karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor. Virüse karşı hatırlatma dozu, maske ve hijyen uyarıları yapılıyor.

Toplu taşımada maske geri dönecek mi?

İzmir’de toplu taşımada maskenin geri döneceğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile corona virüse karşı tedbirli olmak gerektiğini bildirdi.

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Aşılanmak ve tedbirli olmak covid-19’a karşı bizi korur.

50 yaş üstüne hatırlatma dozu önerisi

Öte yandan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 50 yaş üstü vatandaşlar ve risk grubundakiler için hatırlatma dozu önerisinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, “Omicron’a bağlı vakalar Türkiye’de de artış gösteriyor. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozunu ısrarla öneriyoruz. Aşıya bizim verdiğimiz önemi sizler de verin.” Denildi.