Aydın HaberleriGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriYerel Haberler

İzmir, Muğla, Aydın, Manisa’ya Eyyam-ı bahur geliyor mu: Yarın için açıklama yapıldı!

Temmuz ayı biterken sıcak hava kendisini daha iyi hissettirmeye başladı. Bu nedenle İzmir, Muğla, Aydın, Manisa’ya Eyyam-ı bahur gelip gelmediği merak ediliyor. Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ile ilgili açıklama yapıldı.

Vatandaşlar sıklıkla “Bugün hava nasıl?” sorusunun cevabını araştırıyor. Temmuz ayının sonunda sıcaklıklar kendini hissettirirken İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros açıklamalarda bulundu.

Sıcaklıklar hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Toros “Sıcaklıklar önümüzdeki bir hafta boyunca Türkiye genelinde etkisini gösterecek. Sıcak günler bölgeden bölgeye değişiyor. Ülkemizin güney kesimleri eyyam-bahur sıcaklıklarını yoğun şekilde hissedecek. Güneyde hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak. İstanbul’da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Geceleri ise İstanbul’da en düşük sıcaklığın 20 derecenin üzerinde olması tahmin ediliyor. Ankara ve İzmir’de sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde olması bekleniyor.” İfadelerini kullandı.

30 Temmuz hava durumu veriler


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 30 Temmuz hava durumu verilerini paylaştı.
İzmir’de hava sıcaklıklar 35-24 derece arasında
Aydın’da hava sıcaklıkları 41-25 derece arasında
Manisa’da hava sıcaklıkları 39-25 derece arasında
Muğla’da hava sıcaklıkları 22-38 derece arasında olacak.