Personel Alımı

Devlette çalışmak için bir fırsat da Atatürk Üniversitesi’nden; 100 kişi alınacak; KPSS puanı şartı aranacak! İşte başvuru tarihi…

Kamu kurum ve kuruşlarında personel alımları devam ediyor. Özellikle üniversitelerin yoğun bir şekilde personel almaya başladığı şu günlerde bir ilan da Atatürk Üniversite’sinden gelmiş bulunuyor. 100 yeni personel alımı gerçekleştirecek olan Atatürk Üniversitesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli puanı almış olan ve söz konusu kadro için tüm şartları taşıyan adayların başvurularını almaya başlıyor.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de ilan yayınlamış olan Atatürk Üniversitesi; eczacı, hemşire, psikolog, biyolog, sağlık personeli, sağlık teknikeri, laborant, veteriner hekim, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, hasta temizliği ve bakım, temizlik görevlisi, destek personeli, mühendisi programcı ve teknisyen kadrolarına istihdam edilmek üzere 100 yeni ve sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

BELGELER ELDEN, BAŞVURU İNTERNETTEN

Başvuruları kendi web sitesi üzerinden çevrimiçi bir şekilde kabul edecek olan Atatürk Üniversitesi, işe alım için isteyeceği başvuru formu, 2020 KPSS sonuç belgesi, 1 adet fotoğraf, adli sicil kaydı, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdanı sureti, diploma, sertifika ve güvenlik kadrosu için şart koştuğu özel güvenlik görevlisi gibi belgeleri ise, müracaat birimleri aracılığıyla yani personel daire başkanlığı aracılığıyla alacak.

KPSS PUANI İSTENECEK

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları işe alım kriteri olarak kabul edecek olan Atatürk Üniversitesi, adaylardan aynı zamanda 2020 yılında yapılan KPPS’den lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93, ortaöğretim (lise ve dengi okullar) mezunları için ise KPSS P94 türünde puan isteyecek. Aynı zamanda tüm adayları güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutacak olan Atatürk Üniversitesi, erkek adayların ise, askerlik ile ilişiğinin bulunmamasını şart koşacak.