Gündem

İndirim tarihe karıştı, akaryakıt fiyatları yine zamlanmaya başladı! İşte İzmir, Aydın, Çanakkale, Denizli ve Muğla güncel akaryakıt fiyatları…

Bir süredir brent tipi petrolün varil fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle indirim ile buluşan akaryakıt fiyatlarından sürücüleri üzecek bir haber geldi. Geçtiğimiz hafta indirim alan benzin ve motorin yani mazot geldiği seviyeleri şu an için korurken, LPG yani otogaz, bugünden itibaren geçerli olmak kaydıyla 30 kuruş zam aldı. Gelen zammın ardından İzmir, Aydın, Çanakkale, Denizli ve Muğla güncel akaryakıt fiyatları da ortaya çıktı.

LPG’YE ZAM GELDİ

En son zam almış olan LPG fiyatlarına aradan geçen iki hafta sonra yeniden zam geldi. Gelen 30 kuruşluk zammın ardından LPG’nin litresi İzmir’de 11 lira 4 kuruşa yükselirken, Denizli’de 11 lira 7 kuruşa; Aydın’da 11 lira 11 kuruşa; Çanakkale ve Muğla’da ise, 11 lira 16 kuruşa kadar yükseldi. Bu yükselişin ardından benzin ve motorin fiyatları da merak edilmeye başlandı.

BENZİN FİYATLARI AYNI

LPG’ye gelen zam ile birlikte benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik gerçekleşmedi. 30 Temmuz 2022 tarihinde de benzin fiyatları İzmir’de 22 lira 36 kuruştan satılırken, Aydın’da benzinin litresi 22 lira 44 kuruş; Denizli’de 22 lira 47 kuruş; Çanakkale ve Muğla’da ise, 22 lira 47 kuruşluk değerini korudu.

MOTORİNE ZAM BEKLENİYOR

Gelen LPG zammının ardından gözler motorine çevrildi. Bir süredir düşüşte olan brent tipi petrolün varil fiyatlarında yaşanan toparlanma benzin ve motorine zam geleceği iddiasını ortaya çıkardı. 30 Temmuz 2022 tarihi itibariyle İzmir’de motorinin litresi 24 lira 64 kuruş iken, Aydın’da 24 lira 69 kuruş; Denizli’de 24 lira 71 kuruş; Çanakkale’de 24 lira 74 kuruş; Muğla’da ise, 24 lira 76 kuruş olarak pompaya yansıdı. Ancak, bazı sektör kaynakları motorin fiyatlarının önümüzdeki günlerde zam ile buluşacağını iddia etti.