Personel Alımı

Önce EPDK; sonra TEİAŞ; şimdi ise, DSİ! Tüm kamu kurumları memur alımı yapacak, başvurular ağustos ayında başlayacak…

Kamu kurum ve kuruşları toplu personel alımlarını arka arkaya gerçekleştirmeye başladı. Bu hafta kamu personeli alacağı duyuran Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) yayınladığı ilanlar ile alım yapacakları kadroları açıkladı.

EPDK, 40 TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALACAĞINI DUYURDU

Türkiye İş Kurumu, yani İŞKUR aracılığıyla yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), en lise mezunu olmak şartıyla 40 yeni temizlik personeli alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Alım için başvuruları 8 Ağustos 2022 tarihinde başlatacak olan EPDK, başvurular için adayları resmi web sitesinin kariyer uzantısına yönlendirdi. Öte yandan alımlar için başvuruları 12 Ağustos 2022 tarihine kadar devam ettirecek olan EPDK, kamu personeli genel şartlarının aranacağını yayınladığı ilanda belirtti.

TEİAŞ, 53 KAMU PERSONELİ İÇİN İLAN VERDİ

Kamu personeli alımı gerçekleştireceğini duyuran bir başka kurum Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) oldu. Toplamda 16 ilde istihdam edilecek 53 elektrik teknisyeni alacak olan TEİAŞ; 16 personel İstanbul olmak üzere 2 Konya, 6 Samsun, 6 Kayseri, 2 Niğde, 1 Nevşehir, 4 Gaziantep, 1 Şanlıurfa, 3 Trabzon, 2 Erzurum, 2 Diyarbakır, 2 Van, 1 Iğdır, 2 Kırklareli, 2 Denizli ve 1 Çankırı iline personel alımı yapacağını açıkladı. Alım için başvuruları 1 Ağustos 2022 tarihi ile 5 Ağustos 2022 tarihi arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alacak olan TEİAŞ, adayların noter kurası ile eleneceğini ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan şartı aranacağını vurguladı.

DSİ, 50 BEKÇİ ALIMI İLANI YAYINLANDI

Bu hafta son kamu personeli alım ilanı Devlet Su İşleri’nden (DSİ) geldi. Bünyesinde istihdam etmek üzere 50 sürekli işçi alacak olan DSİ, ilanı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınladı. Başvuruları da İŞKUR üzerinden alacak olan DSİ, alımlarda kamu personeli genel şartlarının aranacağını belirtti.