Gündem

PTT’den kargo bekleyenlere kötü haber: Tüm illerde kargolar gelmeyecek!

PTT’den kargo bekleyenlere kötü haber geldi. PTT’de zam sorunu yaşanıyor. Zam oranına tepki gösteren PTT’nin taşeron işçileri, iş bırakma eylemi başlattı. İş bırakma eylemi Türkiye genelinde başladı. İşçiler haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.

ZAM KARMAŞASI YAŞANIYOR

Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda zam nedeniyle karmaşa çıktı. Daha önceki bireysel sözleşmelerinde asgari ücretin yüzde 35 fazlasını alıyorken yeni sözleşmede ise yüzde 15 alacak olmalarına tepki gösteren PTT’nin taşeron işçileri, iş bıraktı.

İşçiler haklarını alana kadar eylemin Türkiye genelinde süreceğini belirtti.Türkiye genelinde taşeron PTT işçileri iş bırakma eylemine geçti. İşçiler, daha önceki bireysel sözleşmelerinde asgari ücretin yüzde 35 fazlasını alıyorken yeni sözleşmede ise yüzde 15 alacak olmalarına tepki gösterdi.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLATTILAR

PTT işçileri düşük maaşı taahhüt eden sözleşmeye imza atmaya mecbur bırakıldıkları ve mobbing uygulandığı gerekçesiyle toplu halde iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler, yeni sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini ve haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.