GündemTeknoloji

‘Bilgisayarın başında ne yaptığınızı aileniz, akrabalarınız görecek!’ Bu tarz bir yazı ile karşılaşırsanız…

Günümüzde birçok vatandaş telefon, tableti bilgisayar gibi teknolojik aletleri kullanıyor. Milyonlarca vatandaşın bu nedenle çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile beraber sanal dolandırıcılık yöntemleri de değişti. Son olarak EGM vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. EGM tarafından örnek yayınlanan dolandırıcılık maksatlı e-postalardaki ” Dosyanız ayrıca ailenizin, akrabalarınızın ve tüm Avrupa’nın bilgisayarınızın başında ne yaptığınızı göreceği şekilde yayınlanmak üzere…” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

Türkiye’de milyonlarca kişi e-posta adresine sahip. Bu kapsamda vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Emniyet Genel Müdürlüğü ile EUROPOL’den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım maksatlı e-postalar gönderildiği bu tarz içeriklere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) vatandaşları sanal dolandırıcılıklara karşı uyardı.

Bu kapsamda yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 il Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Son dönemde vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile bağlantısı olmayan ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile EUROPOL’den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım maksatlı e-postalar gönderildiği tespit edilmiş, örnek görselleri ekte paylaşılmıştır.
Vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine gelen bu tarz iletilerin içeriğindeki linkleri açması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde maddi/manevi zarara uğrama riski oluşabileceğinden bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Örnek görsel içeriği

Bu sürenin sonunda, hakkınızda tutuklama emri çıkarılması için raporumuzu Başsavcılığa iletmek zorunda kalacağız. Cinsel suçlu olarak kaydedileceksiniz, dosyanız ayrıca ailenizin, akrabalarınızın ve tüm Avrupa’nın bilgisayarınızın başında ne yaptığınızı göreceği şekilde yayınlanmak üzere medyaya iletilecek. Şimdi uyarılıyorsunuz.