Aydın HaberleriEkonomiİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Aydın, İzmir, Manisa, Kütahya, Muğla’da villası, dairesi ya da müstakil evi olanlar: 3 Ay sonra ödeme yapmanız gerekiyor, yapmayan fazla fazla ödemek zorunda kalacak!

Uşak, Aydın, İzmir, Manisa, Kütahya, Muğla’da ya da diğer şehirlerde dairesi, müstakil evi veya villası olan vatandaşları ilgilendiriyor. 3 Ay sonra yani Kasım ayında bu ödemeyi yapmanız gerekiyor. Ödeme yapması gereken vatandaşların belirtilen süreç içerisinde işlemlerini gerçekleştirmesi, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem taşıyor.

Konut sahibi olan vatandaşlar Türkiye’de emlak vergisi ödemelerini yapmak durumundalar. Emlak vergisi ödemelerde ikinci taksit için süre yaklaşıyor. Ödeme yapması gereken vatandaşlar vergilerin ikinci taksitlerini 1-30 Kasım döneminde yatıracak.

Bu sene ev satın alan vergi ödeyecek mi?

Emlak vergisi ödemelerinde 2022’de satın alınan mülkün vergisi satıcı tarafından ödeniyor. Yeni ev sahibi ise ilk ödemesine 2023 yılında başlayacak. Emekli maaşı dışında geliri olmayan vatandaşlar ve işsizler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti için önemli bir kriter ise mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması ile ilgili.

Belediyeler emlak vergisi duyurusu yapıyorlar

Öte yandan emlak vergisi ödeme döneminde belediyeler çeşitli duyurularda bulunuyorlar. Belediyeler tarafından yapılan açıklamalarda vergilerin nasıl ödenebileceğine dair bilgilendirmelerde bulunuluyor.