Gündem

Ayçiçek yağı fiyatlarına TMO’dan darbe; fiyatlar düşürüldü! 108 TL’ye 5 litre ayçiçek yağı satışları başladı! Üstelik…

Bir süredir yaşanan Ukrayna ve Rusya savaşının da etkisiyle arz ve talebinde sıkıntı olan ürünlerden biri olan ayçiçek, özellikle ayçiçek yağının fiyatlarını artırdı. Yaşanan bu artış sonrasında vatandaşların cebini yakmaya başlamış olan ayçiçek yağı fiyatlarına ilişkin ilk hamle Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) geldi.

TMO BAŞKANI İNDİRİMİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama gerçekleştiren TMO Başkanı Ahmet Güldal, hasat döneminin yaklaştığını müjdelemiş ve ayçiçek ile hububat ürünlerinde indirimli dönemlerin geldiğinin sinyallerini vermişti. Başkan Güldal’ın; “TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasadın bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye’de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum” ifadelerini kullandığı açıklamasının ardından beklenen indirim geldi.

TMO AYÇİÇEK YAĞI PTT AVM’DE YENİDEN SATIŞTA

Özellikle PTT AVM ve Tarım Kredi Kooperatifi marketleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştıran TMO marka ayçiçek yağları, bir süre önce PTT AVM’den kaldırılmıştı. Özellikle stok krizi yaşandığının iddia edildiği dönemlerde yapılan bu hamle iddiaları güçlendirmiş ve vatandaşların da tepki göstermesine neden olmuştu. PTT AVM üzerinden yeniden satışa başlayan TMO, kendi bünyesinde ürettiği TMO marka ayçiçek yağlarının 5 litrelik şişelerini bir kez daha internet üzerinden satışa çıkardı.

TMO AYÇİÇEK YAĞININ 5 LİTRESİ YALNIZCA 108 TL

PTT AVM’de kısa bir aradan sonra yeniden satış gerçekleştirmeye başlayan TMO, 5 litrelik ayçiçek yağlarının satışına başladı. PTT AVM üzerinde 4 adeti 540 TL’den satışa sunulan TMO marka 5 litre ayçiçek yağının tanesi vatandaşlara 108 TL’ye gelmeye başladı.