Gündem

Ehliyeti olanlar 1 Aralık’ta başlıyor: Yapmayan 846 TL para cezası ödeyecek!

Ehliyet sahibi vatandaşları ilgilendiriyor. Trafiğe çıkanlar için 1 Aralık tarihinde başlıyor. Sürücüler eğer bunu yapmazsa 846 TL para cezası ödemek zorunda kalıyor. Zorunlu kış lastiği uygulamasında son düzlüğe girildi.

Ehliyeti olan ve aktif araç kullanan vatandaşlar için kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlıyor. Geçtiğimiz dönemde kış lastiği takmayanlara 846 TL para cezası uygulandı. Bu nedenle araç sürücülerin şimdiden kış lastiklerini hazırda tutması gerekiyor.

Kış lastiği uygulaması şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu. Hususi araç sahipleri için ise bir zorunluluk yok. Ancak araç sahiplerine lastiklerini takmaları öneriliyor.

EGM son denetim bilgileri

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bugün yaptığı yazılı açıklama son trafik denetimleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 29-31 Temmuz 2022 tarihlerinde alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde 72 bin 837 araç/sürücü denetlendi, Bin 810 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. 2 sürücünün ise uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilerek idari ve adli işlem başlatıldı. 29-30-31 Temmuz 2022 tarihlerinde 3 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi. 23.471 araç/sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.