Gündem

A Kan grubunda olan vatandaşlar dikkat: Zeka seviyeniz…

Kan grupları üzerinde çalışmalar devam ediyor. Son araştırmalar kan grubunun sadece sağlık açısından değil zeka açısından önemini de ortaya koydu. 0,AB, A, B kan grubundaki kişilerin IQ sıralamasındaki yeri belli oldu.

Herkes IQ düzeyini bilmek ister. IQ düzeyi ile ilgili yeni bir gerçek ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda Intenational Journal of Academic Research in Education and Review dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, kan grupları ile IQ arasında bağlantı bulunuyor. Araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin en yüksek IQ düzeyine sahip.

Kan grubu sıralamaları

B kan grubu EQ ile öne çıkıyor

IQ sıralamasında en altta bulunan B grubu yüksek EQ (duygusal zeka) ile ön plana çıkıyor. Sanat dallarında yüksek yetenek geliştirebilen bu kişiler ilişkilerde daha başarılı olabiliyorlar.

3. sırada A kan grubu var

Birçok kişinin dahil olduğu A kan grubu 3. Sırada bulunuyor. Bu kan grubuna sahip kişiler temkinli olmaları ve sorunlarla karşılaştıklarında analiz süreçleri sayesinde açığı kapatabiliyorlar.

0 kan grubu ikinci sırada

Ürdün Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada 0 kan grubu IQ sıralamasında ikinci olarak yerini aldı. Hafızalarının daha güçlü olduğu belirtilen O kan grubuna sahip kişiler, öğrenme sürecinde kolay kavrayabiliyorlar.

Kan grubu nasıl öğrenilir?

Kan grubunu öğrenmek isteyen vatandaşların, sağlık kurumuna başvurup kan grubunu öğrenmek istediklerini belirtmeleri gerekiyor. Sağlık Ocaklarında kan grupları belirlenebiliyor. Kan grubunu öğrenmek isteyenden alınan az miktar kan sonuç için yeterli oluyor.