Ekonomi

Gram altında artış sabitlendi; yatırımcıların yüzü bir kez daha güldü! Böyle giderse altın fiyatları eylül ayında…

Geçtiğimiz ayın son haftasına kadar üzerindeki Amerikan Merkez Bankası FED’in baskısı nedeniyle düşüş trendinde seyreden gram altın, özellikle altını güvenli liman olarak gören yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmıştı. Tüm uzmanların pik noktasını görmesini beklediği temmuz ayını düşük seviyelerde kapatan gram altın, temmuz ayının son haftası itibariyle küçük yükselişlere başladı. Ağustos ayını iddialı açan gram altın, son iki gündür artışını sabitledi.

GRAM ALTINDA ARTIŞ KARARLILIĞA ULAŞTI

Bir süre önce artışa başlayan gram altın fiyatları, bu hafta itibariyle kararlılığa ulaştı. Saat 12.05 itibariyle bin 26 lira 76 kuruştan işlem gören gram altın fiyatları, bugün yüzde 0,46 daha yatırımcısına kazandırdı. Gün içerisinde ortalama bin 34 lira 65 kuruştan değer gören gram altın, en düşük bin 32 lira 40 kuruştan; en yüksek de bin 37 lira 51 kuruştan işlem gördü. Ons altındaki artış da stabilite ile buluştu. Dün gibi bugün de yüzde 0,19 kazandıran ons altın şimdilerde bin 776 lira 10 kuruştan işlem görüyor.

ALTIN ÜRÜNLERİNDEKİ TOPARLANMA BELİRGİNLEŞTİ

Gram altının ardından çeyrek altın gibi altın ürünlerinde toparlanma başlamış ancak, toparlanma somut bir artış kaydetmemişti. Dün itibariyle toparlanması belirginleşen çeyrek, yarım ve tam altının yanı sıra 22 ayar altın ve cumhuriyet yani ata altın da bugün yüzde 0,46 değerinde artış kaydetti. Haftayı çeyrek altın ortalama bin 670 lira 97 kuruştan kapatırken 22 ayar altın ortalama 947 lira 74 kuruştan; yarım altın ortalama 3 bin 341 lira 93 kuruştan; tam altın ise, ortalama 6 bin 683 lira 86 kuruştan işlem görmeyi bıraktı. Öte yandan cumhuriyet altını ise, bu işlem haftasının sonunda ortalama 6 bin 911 lira 49 kuruştan işlem görür hale geldi.