EkonomiGündem

Narlıdere, Menderes, Buca, Konak, Karabağlar, Bornova, Çiğli, Torbalı, Çeşme’de evi olan vatandaşlar: 3 Ay sonra…

Menemen ve İzmir’in diğer ilçelerinde evi olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor. 3 Ay sonra ev sahibi vatandaşların ikinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor. Yapmayan daha sonra fazla para ödemek zorunda kalabilir.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesine sayılı gün kaldı. İzmir’in Menderes, Buca, Konak, Karabağlar, Bornova, Çiğli, Torbalı, Çeşme, Karaburun, Kınık, Kemalpaşa, Narlıdere, Menemen ve diğer ilçelerinde ev sahibi olan vatandaşların 1-30 Kasım döneminde ikinci taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Gecikme zammı ödemek zorunda kalmak istemeyen vatandaşların ödemelerini belirtilen tarihler arasında yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi muafiyet

Öte yandan 2022 yılında Emekli maaşı dışında geliri olmayan vatandaşlar ve işsizler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti için önemli bir kriter ise mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması gerekiyor.

Birinci taksit ödemeleri Mayıs ayında gerektirildi

İzmir’de yaşayan vatandaşlar emlak vergisi birinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirdiler. Vatandaşların gecikmek zammı ile karşı karşıya gelmemeleri için ikinci ödemelerini de Kasım ayı içerisinde belirlenen tarihler arasında yapmaları gerekiyor.