Afyonkarahisar haberleriDenizli Haberleriİzmir HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriYerel Haberler

Ege’ye duyuruldu: Muğla, İzmir, Denizli, Manisa, Afyonkarahisar için açıklandı!

Ege Bölgesi için 11 Ağustos 2022 tarihinde açıklandı. Açıklanan güncel verilerde bugün Muğla, İzmir, Denizli, Manisa, Afyonkarahisar’da hava durumunun nasıl olacağı bildirildi. Vatandaşların evden çıkmadan önce hava durumu değerlendirmelerini okuyarak tedbirli olabilirler.

Bugün havanın nasıl olacağını merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 11 Ağustos hava durumu değerlendirmelerini paylaştı. Yayınlanan verilere göre Ege’de bugün havanın parçalı, iç ve güney kesimlerin yer yer çok bulutlu, Muğla çevreleri ile Denizli’nin güney ve doğu, Afyonkarahisar’ın güneybatı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Muğla’nın iç kesimleri ile Denizli’nin güney ve doğu, Afyonkarahisar’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.


Ege’de hava durumu

AFYONKARAHİSAR °C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güneybatı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
DENİZLİ °C, 34°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve doğu ilçeleri yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İZMİR °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
MUĞLA °C, 34°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Türkiye’de hava durumu

Türkiye için yapılan hava durumu değerlendirmesinde, “Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya’nın iç kesimleri, Denizli’nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.” İfadeleri kullanıldı.