Genel

Ziraat Bankası, İzmir ilinde bulunan icralık daireleri satışa çıkardı! 1 milyon TL’nin altından satışa sunulan 130 metrekarelik daireler kapış kapış gidecek!

Kamu bankalarından Ziraat Bankası, elinde bulunan icralık daireleri bir yasal ihale platformu aracılığı ile satışa çıkardığını belirterek ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

ZİRAAT BANKASI’NDAN UYGUN FİYATLI SATILIK DAİRE İLANLARI!

Ziraat Bankası, zorlu ekonomik şartların yaşandığı şu günlerde giderek yükselen konut fiyatlarına karşın Intengo platformu ile anlaşmaya vardığını bildirdi. Banka anlaşma kapsamında İzmir ilinde bulunan 3 daireyi ihaleye açtığını belirtti.

ZİRAAT BANKASI’NIN SATILIK DAİRE İLANLARINA İLİŞKİN AYRINTILAR

Ziraat Bankası Intengo platformu ile anlaşmaya vardığını duyurduktan sonra yeni ihaleler düzenlediğini de bildirdi. Söz konusu yeni ihaleler kapsamında İzmir ilinde gayrimenkul satışı yapılacağını belirten banka, satışta olan gayrimenkulleri, fiyatlarını ve teminat bedellerini şu şekilde sıraladı:

  • İzmir- Karabağlar Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 128 metrekare dubleks daire: 950 bin TL (teminat bedeli 57 bin TL)
  • İzmir- Karabağlar Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 117 metrekare 3+1 daire: 927 bin 500 TL (teminat bedeli 55 bin 650 TL)
  • İzmir- Karabağlar ilçesi Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 113 metrekare 113 metrekare: 942 bin 500 TL (teminat bedeli 56 bin 550 TL)

ZİRAAT BANKASI’NDAN NASIL KONUT SATIN ALINIR?

Ziraat Bankası’nın yasal e- ihale platformu olan Intengo aracılığı ile düzenlemiş olduğu ihalelere katılarak konut sahibi olabilmek için öncelikle ilgili platformda bulunan satılık gayrimenkuller için belirlenmiş olan teminat bedellerinin yatırılması gerekmektedir. Söz konusu teminat bedellerinin ilgili banka şubelerine yatırılmasının ardından ise banka yetkilisi ile gayrimenkul satış sözleşmesinin imzalanması gerekir.

Satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından ilgili iletişim numaralarına banka tarafından Intengo giriş bilgileri gönderilir. Intengo platformuna giriş yapılmasının ardından ise teminat bedeli yatırılmış olan gayrimenkul için fiyat teklifi verilebilmektedir. Banka, ihale sonunda en yüksek teklifi sunan katılımcıyı, gayrimenkulün yeni sahibi olarak nitelendirir ve gerekli prosedürü başlatır.