Ekonomi

Altındaki artış durdu; dün değer kaybetmişti, bugün sabit! İşte canlı gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları…

Geçtiğimiz piyasa haftasını iyi bir çıkış ile açan gram altın, haftaya başladığının üzerinde değer görse de kazanç olarak sabit ilerlemeye başladı. Dün itibariyle düşüşe geçen gram altın fiyatları, dün işlem gününü neredeyse kazançsız kapattı. Hafta sonu olması nedeniyle değerini koruyan gram altını takip eden çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet yani ata altın da son iki gün herhangi bir kazanç elde ettirmedi.

GRAM ALTINDAKİ ANİ YÜKSELİŞ DÖNEMİ BİTTİ

Son aylarda düşüş trendi içerisinde seyreden gram altın fiyatlarında düşüş döneminden önce ani yükseliş dönemleri gözlenmişti. Şimdilerde cüzi bir değer kazancı yaşamaya başlayan gram altın fiyatlarında ani yükseliş dönemleri bitti. Değerini dün itibariyle yüzde 0,01 artıran gram altın, yatırımcısına son iki gün içerisinde neredeyse hiç kazandırmadı. Bugün ortalama bin 39 lira 44 kuruştan işlem gören gram altın, en düşük bin 39 lira 28 kuruştan; en yüksek ise bin 39 lira 44 kuruştan işlem gördü. Hiç değer kazanmayan ons altın ise, bugün ortalama bin 802 lira 6 kuruştan işlem görerek günü geçirdi.

ALTIN ÜRÜNLERİ KAR SABİTLENMESİNDEN ETKİLENDİ

Gram altındaki değişimden etkilenen çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet yani ata altın da bugünü yüzde 0,01 kazanç ile açtı. Bugün çeyrek altın ortalama bin 678 lira 69 kuruştan işlem gören çeyrek altını, ortalama 3 bin 357 lira 38 kuruştan işlem gören yarım altın takip etti. Tam altın bugün ortalama olarak 6 bin 714 lira 75 kuruştan işlem görürken, cumhuriyet altının gördüğü ortalama işlem seviyesi 6 bin 943 lira 43 kuruş oldu. Öte yandan 22 ayar altın bugün ortalama 952 lira 12 kuruştan işlem gördü.