Ekonomi

İndirim dönemi çok çabuk geride kaldı: önce motorine; ardından ise, benzine zam geldi! LPG’de her an zam alabilir…

Brent tipi petrolün varil fiyatındaki toparlanma ile dolar kurundaki değişim birleşince Türkiye’de benzin ve motorine arka arkaya zam geldi. Güncel akaryakıt fiyatları ortaya çıkarken, sürücülerin gözleri bir süredir zam ya da indirim almayan LPG fiyatlarına çevrildi.

MOTORİN ZAMMININ HEMEN ARDINDAN BENZİNE ZAM GELDİ

Bir süredir belirli aralıklar ile indirim alan benzin ve motorin fiyatlarına geçtiğimiz gün itibariyle yeniden zam gelmeye başladı. İlk zam motorin ile başlarken, motorinin litresi 11 Ağustos 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla 81 kuruşluk bir zam aldı. Ardından zam benzini de vurdu. Dün gece yarısından itibaren geçerli olmak kaydıyla zam alan benzin fiyatları 1 lira 10 kuruşluk bir zam alarak, uzun süre sonra ilk kez zam almış oldu. Gelen zammın ardından benzinin litresi İzmir’de 21 lira 27 kuruşa yükselirken, Aydın’da 21 lira 35 kuruşa; Çanakkale ve Denizli’de 21 lira 38 kuruşa; Muğla’da ise, 21 lira 39 kuruşa yükseldi. Son zamdan sonra motorin fiyatlarında da değişim yaşandı. İzmir’de motorinin litresi 23 lira 34 kuruşa çıkarken, Aydın’da motorinin litresi 23 lira 39 kuruşa; Denizli’de motorinin litresi 23 lira 41 kuruşa; Çanakkale’de motorinin litresi 23 lira 44 kuruşa; Muğla’da ise, motorinin litresi 23 lira 46 kuruşa çıktı.

LPG FİYATLARINDA HENÜZ DEĞİŞİM YAŞANMADI

Akaryakıta gelen zamlar henüz LPG fiyatlarını vurmadı. Değerini bugün de koruyan LPG fiyatlarının litresi, İzmir’de 11 lira 4 kuruştan; Denizli’de 11 lira 7 kuruştan; Aydın’da 11 lira 11 kuruştan; Çanakkale ve Muğla’da ise, 11 lira 16 kuruştan satılmaya devam etti. Öte yandan sektör kaynakları henüz LPG zammına ilişkin bir açıklama gerçekleştirmedi.