Ekonomi

Selçuk Geçer bir video daha çekti, gözler Dolar piyasasına yöneldi! Bu senaryo gerçekleşirse “Mahvolduk!” Aralık ayında Dolar…

Ekonomi dünyasının ünlü simalarından biri olan Selçuk Geçer, YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz gün çektiği video ile enflasyonun güncel durumundan Dolar ve gram altının birkaç ay sonraki ulaşacağı seviyelere kadar çok farklı konularda değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk Geçer’in en çarpıcı açıklaması ise, Dolar’ın yıl sonunda ulaşacağı rakamı verdiği açıklaması oldu.

SELÇUK GEÇER’E GÖRE DOLAR’IN 30 TL OLMASI AN MESELESİ

FED’in son faiz artırımı kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, üst üste yapılan 75 baz puanlık artışın geri teptiğine işaret ederken, FED’in bu aydan itibaren faiz kararlarında geri adım atacağını belirtti. Dolar ve altında hala bir atak beklediğini belirten Selçuk Geçer, konuyla ilgili ise; “Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek” açıklamalarında bulundu. Bu açıklamaların ardından Dolar’ın yıl sonu tutarını tahmin eden Selçuk Geçer, “Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun” dedi.

SELÇUK GEÇER, YÜKSEK ENFLASYON İÇİN UYARDI

Gerçek enflasyonda karşılık gelen Dolar’ın 37 TL olduğunu hesaplayan Selçuk Geçer, yükselen enflasyona karşı vatandaşları uyardı. Bu devirde, “Nakitte kalanlar şanslı olacak” diyen Selçuk Geçer, enflasyon ile ilgili ise, “Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor” açıklamalarında bulundu. Ardından yeni açıklanan enflasyonun Dolar’da 40 TL’ye kadar yaklaştığını belirten Selçuk Geçer, enflasyonun üç hanelere kısa sürede ulaştığını öngördüğünü belirtti.