Uşak Haberleri

Son Dakika Duyuruldu: Uşak’ta Fabrika Yangını! Validen Can Kaybı Açılması Geldi

Uşak’ta bir iplik fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda ekip, yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürerken dumandan etkilenen bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Yangına ilişkin açıklama yapan Uşak Valisi Turan Ergün, can kaybının olmadığını duyurdu.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde elyaf atıklardan iplik üretimi yapılan bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yoğun duman yükselen fabrikadaki yangının söndürülmesi için çok sayıda ekip çalışma yürütüyor.

Çalışmalar sırasında fabrika çatısının bir bölümünde çökme meydana geldi.

1 itfaiye eri tedavi altına alındı

Yangını söndürme çalışmaları sürerken, dumandan etkilenen 1 itfaiye eri de Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan itfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Can kaybımız yok”

Öte yandan Uşak Valisi Turan Ergün de bölgeye giderek, yangınla ilgili bilgi aldı. Ergün yangınla ilgili yaptığı paylaşımda “İplik ve kullanılan hammadde yangına çok elverişli, ortam sıcak. Open-end kısmında çıktığı söyleniyor ama çıkış sebepleri daha sonra itfaiye tarafından belirlenecek. Şu an bizim öncelikli amacımız yangını söndürmek. Yangın devam ediyor hala. Herhangi bir can kaybımız yok. En büyük sevinç kaynağımız o şu anda. İnşallah bir an önce söndürmek için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.