Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı müjdeyi verdi; TDİOSB’ler açılmaya başlandı! Çok yakında domatesin 20 TL olduğu günler mazi olacak…

Gıda güvenilirliğini artırmak ve arz ile talepleri dengeli bir şekilde karşılayabilmek adına yeni bir projeyi faaliyete geçiren Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) kapsamında faaliyetlerini hızlandırdı. Daha uygun fiyatlı ve kaliteli gıdalar için düğmeye basan bakanlık, TDİOSB’lerin yenileri için de projelendirmeyi gerçekleştirdi.

TDİOSB’LERİN 34’Ü ARTIK FAALİYETTE

Yakın zamanda faaliyete geçmiş olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB), bugün itibariyle 34 ayrı bölgede tüzel kişilik olarak hizmet vermeye başladı. Tüzel kişiliğini kazanan 34 TDİOSB’nin  20’si hayvansal üretim ile ilgilenirken, 13’ünün bitkisel üretim; 1’inin ise, su ürünleri üretimiyle ilgilendiği öğrenildi. 500 milyon lira altyapı kredi desteği ile hayata geçirilen TDİOSB’ler, bugüne kadar 5 bin kişiyi istihdam etti.

ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİKÇE İSTİHDAM ARTACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni projesi olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’ne (TDİOSB) ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Şimdiden 5 bin yeni istihdam sağlamış olan TDİOSB’ler, bakanlığın planlamasına göre, bu ay itibariyle 38 il için daha uygulamaya konulmaya başlanıyor. Bunların 30’unun hayvansal üretim için çalışması beklenirken, bakanlıktan gerçekleşen açıklamaya göre, 24’ünde bitkisel üretim yapılması, geriye kalan 1’inde ise, su ürünleri yetiştiriciliğinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Öte yandan yeni açılacak TDİOSB’ler ile birlikte istihdamın 50 bine yükseleceği de tahmin ediliyor.

İLK ETAPTA 12 İLDE FAALİYETE GEÇİRİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, jeotermal kaynaklı olarak çalışacak seralar ile faaliyet gösterecek olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB), ilk etapta 12 ilde devreye girecek. Planlamada herhangi bir değişiklik olmazsa Tarım ve Orman Bakanlığı, TDİOSB’leri; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Nevşehir ve Uşak illerine kuracak.