Genel

Ehliyeti olanlar 110 TL ödeyecek: 2 Yıl içinde bunu yapmayan neredeyse 3 bin ceza yiyecek!

İzmir, Muğla, Manisa, Kütahya ve diğer tüm iller için duyuruldu. Araba sahibi vatandaşların mutlaka yaptırması gerekiyor. Yaptırmayan yüzlerce lira ceza ödeyecek. Konu ile ilgili olarak bakanlık sosyal medya üzerinden duyuruda bulundu.

Otomobil sahibi binlerce vatandaşın egzoz emisyon ölçümünü yaptırması gerekiyor. TÜVTÜRK’te yer alan bilgilere göre, hususi (binek) ve resmi otomobiller için bu süre ilk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir olarak belirlendi. Ayrıca vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorlar. 2022 Yılında egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezası 2 bin 815 TL yani neredeyse 3 Bin TL olarak belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı konuyla ilgili olarak twitter hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:

Egzoz emisyon ölçümü TEMİZ HAVA için hayati önemde! EGEDES projemizle 81 ilimizde egzoz nedeniyle çevreyi kirleten araçları, sadece birkaç saniyede tespit edebiliyoruz. Denetimlerimizden birine sürpriz bir isim de eşlik etti.

Egzos Emisyon Muayenesi’nden para alınıyor mu?

Vatandaşların bu sene egzoz emisyon ölçümü yaptırmak için 110 TL ödemelerini geçiştirmeleri gerekiyor. Muayeneye gidecek olan vatandaşların kimliklerini, ehliyetlerini yanında götürmesi gerekiyor.