GündemMagazin

Son dakika: Ünlü şarkıcı Gülşen gözaltına alındı! İmam Hatipliler için söylediği sözlerle ilgili soruşturma başlatılmıştı

Son dakika haberine göre, ünlü şarkıcı Gülşen’in konserde İmam Hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin ardından hakkında soruşturma başlatılmıştı. Gelen son bilgilere göre, Gülşen polis eşliğinde karakola götürülüyor. Gülşen’in İstanbul Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Daha öncece konser kıyafetleriyle gündemden düşmeyen Gülşen nisan ayındaki bir konserinde ‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ demişti.

GÜLŞEN’E TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

‘NEFRET ÜRETMEK BİR SANAT DALI DEĞİL’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

”Toplumun belirli bir kesimini ‘sapıklık’ iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”

‘NEFRET SÖYLEMİ KINIYORUM’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum” mesajını paylaştı.

Kurtulmuş, ”aşağılayıcı ve düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmanın kimsenin haddi olmadığını” söyledi.

‘ŞİDDETLE KINIYORUM’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da, Gülşen’in açıklamasına tepki gösterdi.

Erbaş şöyle konuştu:

“En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.”