Gündem

İstanbulkart sahiplerine resmen duyuruldu: Yarından itibaren başlayacak!

İstanbul’da yaşayanları ilgilendiren karar alındı. Yarından itibaren başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gelen talebin üzerine Marmaray’da sefer saatini uzatma kararı aldı. Alınan karara göre, 26 Ağustos yarından itibaren Marmaray’da hafta sonu seferleri uzatılacak.

SEFER SAATİ UZATILDI

Milyonlarca İstanbullu vatandaşı ilgilendiren karar alındı. Bakanlık gelen yoğun talebin üzerine harekete geçti. Buna göre, Marmaray’da 26 Ağustos’tan itibaren hafta sonu seferleri saat 01.30’a kadar uzatılacak.

Gebze- Halkalı parkurunda saat 06.00 ile 23.00 arasında işletmecilik yapıldığı belirtilen açıklamada, gelen yoğun taleplerin dikkate alındığı, bu kapsamda 26 Ağustos’tan itibaren hafta sonunda Marmaray seferlerinin saat 01.30’a kadar uzatıldığı kaydedildi.

SON SEFER SAATİ 01.28 OLACAK

Açıklamada, Marmaray’da cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gecelerde 30’ar dakikalık aralıkla Gebze’den Halkalı’ya son sefer saatinin 01.20, Halkalı’dan Gebze’ye 01.28 olarak planlandığı bilgisi verildi.

Gebze’den başlayacak son seferin 03.08’de, Halkalı’dan hareket eden son trenin de 03.16’da varış istasyonuna ulaşacağı vurgulanan açıklamada, Marmaray’da Pendik-Ataköy hattında 150, Halkalı-Gebze kesiminde 137 tren olmak üzere toplam 287 sefer yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, gece ilave 10 seferle hafta sonlarında sefer sayısının 297’ye çıkacağı belirtilerek, 23 Mayıs 2022’de hizmete alınan Halkalı-Bahçeşehir banliyö trenleri ile Marmaray’ın son durağı olan Halkalı İstasyonu’na aktarma yapılabildiği anımsatıldı.