Gündem

13 Eylül’de açıklanacaktı, “Yüzyılın Sosyal Konut Projesi” şartları şimdiden netleşti! Gençler, emekliler yaşadı; üstelik vade süresi tam 240 ay!

Bir süredir kamuoyunda “Yüzyılın Sosyal Konut Projesi” olarak anılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni sosyal konut projesine ilişkin önemli bir açıklama daha geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı o açıklamaya birlikte, konutlara başvuru şartları belli oldu.

BAKAN KURUM, YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ İÇİN TARİHİ VERMİŞTİ

İsteyenin konut, isteyenin arsa olarak yararlanabileceği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni sosyal konut projesi öncesinde vatandaşların gözü kulağı uygun fiyatlı ev almayı mümkün hale getirecek olan bu projeye çevrildi. Geçtiğimiz gün yeni sosyal konut projesine ilişkin bir paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Sosyal Konut Projesi” olarak nitelendirdiği projenin lansmanı için tarih vermişti. Eylül ayını işaret eden Bakan Kurum, paylaşımında, “Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın ardından konut başvuru şartları da netleşmeye başladı.

TOKİ ŞARTLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı sosyal medya paylaşımının ardından yeni konut projesine ilişkin ipuçları verdi. Bu kez açıklama gerçekleştiren Bakan Kurum, 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan proje ile ilgili; “Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak” diyerek, şartları sıraladı.