Ekonomi

Ne altın, ne Dolar, ne de Euro; İslam Memiş öyle bir yatırım aracı açıkladı ki, herkes evindeki büfelere koştu! Meğer…

Yaptığı piyasa değerlendirmeleri ile dikkat çeken isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz gün çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu kez altın ya da doları gündemine almayan İslam Memiş, yükselişi ile herkesi şaşırtan gümüşe işaret etti. Açıklamalarıyla özellikle gümüş sektörüne yatırım yapan vatandaşlara seslenen İslam Memiş, yatırımcıların sabırlı olmasını istedi.

İSLAM MEMİŞ, GÜMÜŞÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gerçekleştirdiği değerlendirmeler kapsamında gümüşün önemine değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bilişim ve tıp sektörü için değerli maden olan gümüşün Türkiye önemsenmediğine vurgu yaptı. Evinde gümüş eşya bulunduranlara seslenen İslam Memiş, konuyla ilgili, “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, para etmez deyip çöpe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var” dedi. Ardından gümüşün yükselişine vurgu yapan Memiş, “Gümüş sikkeler 20, 10 ve 5 gram olarak basıldı. Tıpkı çeyrek altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılacak. 20 gramlık gümüş sikke 240 lira, 10 gram 120 lira, 5 gramı ise 60 lira. Artık düğün ve damadın yakasında bu gümüş sikkeler görülürse kimse şaşırmasın” açıklamalarında bulundu.

İSLAM MEMİŞ, GÜMÜŞ YATIRIMCISININ SABRININ KARŞILIĞINI ALACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

 

Yeni değerlendirmelerinde kapsamında gümüş yatırımcılarına seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gümüş yatırımcısı sabrederse bu sabrının karşılığını alabilir” ifadelerini kullandı. Ardından gümüşün iki yıl içinde aldığı yola dikkat çeken İslam Memiş, konuyla ilgili “Bundan 2 yıl önce gümüşün fiyatı 2,5 liraydı. Bugün 12 liraya yakın bir seviyede. Bir yıldır merkez bankalarının politikalarından dolayı gümüş baskılanıyor. Yükselişi altına kıyasla daha hızlı oluyor. Sabrı seven bir emtia. Uzun vadede yatırımcı olmak gerekiyor” açıklamalarında bulundu.