EkonomiGündem

Bugün için yüz binlerce kişiye duyuruldu: Hemen ATM’ye gidip paralarınızı çekin!

Yüz binlerce kişiye duyuruldu. Devlet tarafından gerçekleştirilen destek ödemeleriyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Aile Destek Programı kapsamında gerçekleşen ödemelerle ilgili bir açıklama yapıldı. Bakan Yanık, Aile Destek Programı’nda başvurusu onaylanan 831 bin ailenin ödemelerinin yapıldığını duyurdu.

ÖDEMELER YAPILDI

Aile Destek Programı ile ilgili bir gelişme yaşandı. İhtiyaç sahibi ailelerin yaptığı başvuru sonucu başvurusu onaylananların ödemeleri başladı. Türkiye Aile Destek Programında ilk etapta başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirildi.

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların sürdüğünü hatırlattı.

Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız.

Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız” dedi.