Gündem

Emekli promosyonları artmış; gözler polis promosyonlarına çevrilmişti! Görüşmeler başladı, masada şu an 50 bin TL’lik promosyon pazarlığı var!

Emeklilerin promosyonlarının ardından gündeme bu kez kamu kurum ve kuruşlarında çalışan memurların promosyonları gelmeye başladı. O memurlardan olan polislerin promosyon ödemesi alabilmesi için görüşmeler Vakıfbank ile EMNİYET SEN ve Polisin Sesi Platformu arasında başladı. Öte yandan polislerin şu an aldığı promosyon ödemeleri il il ortaya çıktı.

PROMOSYON ORANLARI İL İL DEĞİŞİYOR

Polislerin aldığı promosyonlar, çalıştıkları ile ve ilçeye göre değişen tutarlarda promosyon alıyor. Memuriyette en düşük promosyonu almasıyla öne çıkan polisler Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışması halinde aylık 300 TL promosyon alırken, Ankara Merkez’de aylık 131,5 TL; Aydın’da aylık 118 TL; Kuşadası’nda 6 ayda bir 603 TL; Afyonkarahisar’da aylık 87 TL; Eskişehir’de aylık 103 TL; Artvin’de aylık 96 TL; Şanlıurfa’da aylık 300 TL; Kastamonu ve Isparta’da aylık 106 TL; Balıkesir’de aylık 100 TL; Şırnak’ta aylık 85 TL; Samsun’da aylık 101 TL; Hatay’da aylık 92 TL; Giresun’da aylık 92 TL; Muğla’da aylık 110 TL; Kırklareli’nde aylık 100 TL; Bilecik’te aylık 92 TL; Bursa ve Erzurum’da aylık 107 TL; Kilis ve İzmir’de aylık 90 TL gibi değişen tutarlarda promosyonlar alıyor.

EMNİYET SEN VE POLİSİN SESİ PLATFORMU 50 BİN TL İSTİYOR

Öte yandan bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan polis maaşlarına karşılık verilen promosyonlar doğrultusunda EMNİYET SEN ve Polisin Sesi Platformu, Vakıfbank ile görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmeleri 18 bin TL promosyon ile açan Vakıfbank, EMNİYET SEN ve Polisin Sesi Platformu’nun 50 bin TL promosyon talep etmesinin ardından promosyon tutarını 30 bin TL’ye yükseltmiş bulunuyor. Ancak, EMNİYET SEN ve Polisin Sesi Platformu 30 bin TL’lik teklifi kabul etmediği için polisler ve Vakıfbank arasında devam eden promosyon görüşmelerinden henüz bir sonuç alınmamış bulunuyor.