Gündem

Yasak 1 Eylül’den itibaren kalkıyor: Bu geceden itibaren başlayacak!

Ülke genelinde yasak kalkıyor. Bu geceden itibaren başlayacak. Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibariyle kalkıyor. Av sezonu bu gece başlayacak. Tekneler son hazırlıklarını tamamladı. Balıkçılar yeni sezonda beklentilerinin iyi yönde olduğunu belirtti.

15 Nisan tarihinde başlayan balık avı yasağı bu geceden itibaren bitecek. Yeni sezon 1 Eylül’den itibaren başlayacak. Yılmaz Balıkçılık sahiplerinden Resul Yılmaz, “Yeni sezondan beklentilerimiz iyi yönde balık görünüyor palamut var inşallah iyi olacak.” dedi.

‘YENİ SEZONDAN BEKLENTİMİZ İYİ YÖNDE’

Geçen sezon palamudun olmadığını bu sezon ise beklentilerin iyi yönde olduğunu belirten Yılmaz Balıkçılık sahiplerinden Resul Yılmaz, “Yeni sezondan beklentilerimiz iyi yönde balık görünüyor palamut var inşallah iyi olacak. Geçen sezon da iyi idi ancak palamut yoktu bu sene daha iyi görünüyor inşallah iyi olacak biraz masraflarımız biraz arttı. Şu an Zonguldak tarafında balık yoğun görülüyor ancak denize çıkmadan net bir şey söylemek doğru değil.

Balık nereye giderse biz de peşinde olacağız. Teknemizde 40 kadar insan çalışıyor inşallah 31 Ağustos gecesi denize açılacağız. Biz çok eski 4 kuşak balıkçısıyız dedemin babası bu işi yapıyordu babadan da bize kaldı. 2005 yılında palamut çok olmuştu 2015’de de oldu bu sene daha çok görünüyor inşallah iyi olur vatandaşımızda ucuz balık yiyecek inşallah yalnız masraflarımız biraz daha yüksek” dedi.