Ekonomi

Son zam motorine; son indirim ise, benzine geldi! Akaryakıtta fiyatlar değişmeye devam ediyor! İşte 31 Ağustos güncel fiyatlar

Bir süredir brent tipi petrolün varil fiyatındaki değişimlerden de kaynaklı olarak sıkça değişen akaryakıt fiyatlarında bir diğer etken de dolar/TL kurundaki hareketlilik oldu. Her iki hareketlilikten de an an etkilenen Türkiye’de dün itibariyle benzin indirim alırken; en son zam alan akaryakıt ürünü motorin oldu. Gelen indirim ve zammın ardından pompa fiyatları bir kez daha değişti.

MOTORİN YENİDEN 27 TL’NİN ÜSTÜNE ÇIKTI

Bu yılın adet zam şampiyonu olan motorin ve motorin bazlı akaryakıt ürünleri, son iki haftada üst üste aldığı dört zam ile sürücüleri endişelendirmeye başladı. Sadece son iki haftada toplamda 3,5 TL’den fazla zam almış olan motorinin litresi, son zamdan sonra 27 TL’nin üstüne çıktı.

SON İNDİRİM BENZİNE GELDİ,

Motorine gelen zamların aksine benzin bu hafta indirim ile buluştu. Dün itibariyle gerçekleşen indirim kapsamında benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin litre fiyatında 1 lira 4 kuruşluk indirime gidildi. Bu indirimin ardından pompa fiyatları bir kez daha değişti.

LPG’DE DEĞİŞİM YOK

Benzin ve motorinin aksine fiyatında sık değişiklik yaşamayan LPG, ağustos ayını hem zamsız hem de indirimsiz kapattı. Litre fiyatını bugün itibariyle de koruyan LPG fiyatları pompada değişmedi.

İŞTE 31 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

İZMİR

BENZİN: 20,25 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 27,02 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,04 TL/LT

AYDIN

BENZİN: 20,33 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 27,08 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,11 TL/LT

ÇANAKKALE

BENZİN: 20,36 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 27,14 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT

DENİZLİ

BENZİN: 20,36 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 27,11 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,07 TL/LT

MUĞLA

BENZİN: 20,37 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 27,17 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT