Gündem

TOKİ’nin yeni sosyal konut projesi, emlak sektörünü birden kendine getirdi: Konutlarda fiyatlar yüzde 10’dan fazla düştü!

Son zamanların en çok konuşulan projelerinden biri olan sosyal konut projesi kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. 13 Eylül 2022 tarihinde kamuoyuna duyurulacak olan projenin tanıtımı öncesinde emlak sektöründeki fiyat düşüşü yüzde 10’lara kadar ulaştı.

TOKİ’NİN YENİ PROJESİ İÇİN TARİH 13 EYLÜL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırlıklarını yürümeye başladığı yeni sosyal konut projesi kapsamında detaylar bir bir ortaya çıkmaya başlamışken; Bakan Murat Kurum, projenin kapsamına ilişkin detaylı açıklama için 13 Eylül 2022 tarihini işaret etmişti. Bu tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak yeni konut projesi öncesinde gayrimenkul sektöründe hareketlilik başladı.

KONUT FİYATLARI 13 EYLÜL’Ü BEKLEMEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Fahiş rakamlara ulaşmış olan konu ve kira fiyatlarının düşmesi adına büyük bir sosyal konut projesinin planladığı şu günlerde emlak sektörü de harekete geçti. Fiyatlarda şimdiden yüzde 10’luk bir düşüş gözlenirken, emlak sektörü adına TRT’ye konuşan Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, düşüşün sınırlı olduğuna vurgu yaparak; “Aslında taban rakama daha henüz gelmedi. Biz ümit ediyoruz ki maliyetler düşsün, hükumetimizin projeleri bir hayata geçsin, durağan bir rakama gelsin istiyoruz” ifadelerini kullandı. Projenin tanıtımı öncesi başlayan bu düşüşün sürekli olup olmayacağı ise, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

BAKAN KURUM, YENİ TOKİ PROJESİNİN AYRINTILARINI VERMİŞTİ

Eylül ayının girmesiyle birlikte gözler yeniden beklenen TOKİ’nin yeni sosyal konut projesine çevrildi. Projeye ilişkin son açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan gelmişti. İstanbul’da geliri 16 bin TL; diğer illerde ise geliri 14 bin TL’nin altında olan kişilerin başvuru yapabileceğini duyuran Bakan Murat Kurum, konuyla ilgili; “Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak” demişti.