Ekonomiİzmir Haberleri

Vakıfbank’tan İzmir’in göbeğinde satılık dükkan ilanı Klimalı dükkan yalnızca 325 bin TL!

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketleri sebebi ile giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, birçok sektörden hemen hemen her gün zam haberinin gelmesine sebep oldu. Aralık ayından bu zamana kadar zam haberleri duyurmaya devam eden sektörlerden birisi de emlak sektörü oldu.

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasından sonra hammadde fiyatları da giderek arttı. Bu artış satışta olan ikinci el ve sıfır gayrimenkullerin fahiş rakamlara kadar yükselmesine sebep oldu. Gayrimenkul fiyatlarının artması ise yeni dönemde kendi malına sahip olmak isteyen tüketicileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Günden güne artan gayrimenkul fiyatları, kendi işini kendi dükkanında yapma hedefi olan girişimcilerin de umutlarını suya düşürdü. Bu durum karşısında sessizliğini bozan Vakıfbank, elinde bulunan bir icralık gayrimenkulü uygun fiyatlardan satışa sunduğunu ve satış işlemleri için de bir ihale platformu ile anlaşmaya vardığını bildirdi.

VAKIFBANK’TAN İŞ BİRLİĞİ AÇIKLAMASI!

Kamu bankalarımızdan Vakıfbank yeni dönemde artan gayrimenkul fiyatlarına karşı elinde bulunan icralık gayrimenkulleri uygun fiyatlardan satışa çıkararak tüketicilerin ve yatırımcıların yanında yer alma kararı aldı. Söz konusu kararı doğrultusunda yasal ihale platformu Intengo ile anlaşmaya varan Vakıfbank, platform üzerinden yeni bir ihale düzenlediğini açıkladı.

VAKIFBANK’TAN İCRALIK DÜKKAN SATIŞI!

Vakıfbank anlaşmaya varmış olduğu Intengo isimli yasal ihale platformu üzerinden yeni bir ihale düzenlediğini duyurdu. Söz konusu ihale kapsamında İzmir ilinde bulunan icralık bir dükkanı satışa çıkardığını belirten kamu bankası, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

İzmir ilinin Bayraklı ilçesinin Çay Mahallesi’nde bulunan icralık dükkanın toplam kullanım alanı 48 metrekare olarak açıklandı. Klimalı dükkanın tam hisse ile satışta olduğunu belirten Vakıfbank, ihale başlangıç bedelini 325 bin TL olarak bildirdi.

VAKIFBANK İCRALIK DÜKKAN İHALESİNE NASIL FİYAT TEKLİFİ VERİLİR?

Vakıfbank’ın İzmir ihalesine katılabilmek için bankanın Otokent şubesine 16 bin 250 TL’lik teminat bedelinin yatırılması gerekmektedir.