Ekonomi

Gram altın haftayı bin TL’nin üstünde kapattı; piyasalarda her an her şey olabilir! İşte canlı altın alış ve satış fiyatları…

Bir süredir hareketli olan altın piyasalarında dün itibariyle başlayan toparlanma, haftaya bin TL’nin altında başlayan gram altını, yeniden bin TL’nin üstüne çıkardı. Yeni hafta öncesinde değer kazanmış olan gram altın, diğer altın ürünlerini de etkiledi.

ONS ALTIN DEĞERİNİ SON İŞLEM GÜNÜNDE KORUDU

Haftanın son işlem gününe güçlü başlayan ons altın, değerini korumayı başardı. Saat 11.43 itibariyle bin 713,18 dolardan işlem gören ons altın, bugüne herhangi bir değer kaybı ya da kazancı ile başlamadı. Ons altının bugün gördüğü en yüksek değer ise, bin 713,85 dolar oldu.

GRAM ALTIN YENİDEN BİN TL’NİN ÜSTÜNE ÇIKTI

Hafta başından bu yana düşüşte olan gram altın, dün itibariyle toparlanmaya başlamıştı. Bugün itibariyle yeniden bin TL’nin üzerine çıkan gram altın, şimdilerde bin 2 lira 67 kuruştan işlem görmeye başladı. Güne yüzde 0,19 değer kaybı ile başlasa da gram altında bin TL’nin altına bir gerileme bugün görülmedi. Gün içerisinde en düşük bin 2 lira 46 kuruştan işlem gören gram altın, en yüksek ise, bin 4 lira 32 kuruştan işlem gördü.

ALTIN ÜRÜNLERİ BUGÜN DE GRAM ALTINI TAKİP ETTİ

Ons altından etkilenen gram altın, diğer altın ürünlerini bugün de etkiledi. Çeyrek, yarım ve tam altın güne yüzde 0,19 değer kaybı ile başlarken, saat 11.43 itibariyle sırasıyla bin 619 lira 31 kuruş; 3 bin 237 lira 96 kuruş; 6 bin 475 lira 91 kuruş rakamlarına ulaştı. Öte yandan 22 ayar bugün 918 lira 44 kuruştan işlem görürken; cumhuriyet altını ise, 6 bin 697 lira 82 kuruştan işlem görür hale geldi.