EkonomiGündem

Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşlara faiz indirimli destek kredisi verilecek: Bakanlık duyurdu!

Bakanlık sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi. Yapılan açıklama ile vatandaşlara faiz indirimli kredi verileceği bildirildi. Söz konusu kredi ödemelerinin Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden kredi haberi verdi. Bakanlık balıkçılık destek kredisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye karasuları içerisinde, Bakanlığımız tarafından onaylanmış ruhsata tabi olarak balık avcılığı yapan balıkçılarımız Ziraat Bankası aracılığıyla ‘Balıkçılık Destek Kredisi’nden yararlanabileceklerdir.

Diğer taraftan, daha önce faiz indirimli (sübvansiyonlu) tarım kredisi kullanmamış olan balıkçılarımız, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 15.000.000 TL’ye kadar %50-%80 arasında değişen oranlarda faz indirimli (sübvansiyonlu) tarım kredisi de kullanabilecektir. Daha önce faiz indirimli (sübvansiyonlu) tarım kredisi kullanmış olan üreticilerin ödeme güçlerini aşmamak kaydıyla ilave olarak bu krediden yararlanmaları da mümkündür.