Denizli HaberleriGündem

Denizli’de acı olay: Ev ve ahır küle döndü! 22 küçükbaş hayvan telef oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde acı bir olay meydana geldi. Bir ahırda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede eve de sıçradı. Çıkan yangını gören ev sahibi komşularıyla birlikte ahırdaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. Ancak yangın sonucunda 22 küçükbaş hayvan telef oldu.

Yangın, Acıpayam ilçesine bağlı Alcı Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Yıkıntı Mevkiinde Beyhan Akkuş’a ait ahırda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yanında bulunan eve de sıçradı.

HAYVANLARINI KURTARAMADI

Yangını gören Akkuş, komşularıyla birlikte ahır içerisindeki küçükbaş hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ahırı saran alevlerin şiddetinin gittikçe artığını gören Akkuş, tüm çabalarına rağmen başarılı olamazken, çaresizce itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi.

Olay yerine gelen ekipler alevlere teslim olan ev ve ahırdaki yangını söndürmek için hızlıca çalışma başlattı. Gökyüzünü kaplayan yangını kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmalarını gerçekleştirdi. Meydana gelen yangında Beyhan Akkuş’a ait ev kullanılamaz hale gelirken, ahırdaki 22 tane küçükbaş ise telef oldu.