Gündem

Buca, Bornova, Karabağlar, Konak ilçelerinde oturanlar: Bunu sakın çöpe dökmeyin, belediyeler duyurdu!

İzmir’in Buca, Bornova, Karabağlar, Konak ilçelerinde oturan vatandaşları ilgilendiriyor. Belediyeler vatandaşları uyarıyor. Bunların çöplere dökülmemesi gerekiyor. Çöpe atmak yerine yapılması gerekenler tek tek açıklandı.

Çevrenin korunması için ahşap, tekstil, pil, elektrikli ve elektronik bitkisel atık yağ gibi ürünlerin çöpe atılmaması gerekiyor. İzmir’de ve diğer illerde belediyeler bu ürünlerin toplanması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyorlar.

İşte belediyelerin internet sayfalarında yer alan bilgilendirmeler:

Buca Belediyesi

Buca Belediyesi, son bir yılda 4 bin 412 litre bitkisel atık yağ topladı. 5 litre ve üzeri atık yağ getiren Bucalılara bulaşık deterjanı hediye edilirken toplanan atık yağlar ise geri dönüşüme kazandırıldı.

Daha temiz bir çevre için atık yağlarını biriktirmeye başlayan vatandaşlar, biriktirdikleri yağları bulundukları mahalle muhtarlıklarına verirken atık yağ miktarı 5 litre ve üzerinde ise “0 (232) 999 1 234” numaralı Alo Atık Hattı’nı arayarak adreslerinden de teslim etti.


Bornova Belediyesi Atık Hizmetleri:

Doğal Kaynakların tüketimini azaltmak ve kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kağıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, pil, elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra bitkisel atık yağ, moloz ve çöpleri toplayarak atıkların doğaya bırakılmamasını ve geri dönüşüm yapılmasını sağlıyoruz.
Bitkisel Atık Yağ Toplama *Dahili: 2306
Moloz Toplama *Dahili: 2304
Çöp Toplama *Dahili: 2300
Mobil Atık Getirme Merkezi (Bornova Metro Durağı)
Hacimli Atık Getirme Merkezi *Dahili: 2306

Konak Belediyesi

Bitkisel atık yağların toplanması, taşınması ve geri dönüştürülmesi işi Bakanlık tarafından lisans almış yetkili firmalar ile koordine edilmektedir. İlçemiz sınırlarındaki Muhtarlık Ofislerimizde, Belediyemiz Semt Merkezlerinde ve Hizmet Binalarımızda Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonları yer almaktadır. Bitkisel Atık Yağlarınızı Muhtarlık ofislerine, Belediyemiz Semt Merkezlerine ve Hizmet Binalarımıza teslim edebilirsiniz. Buralardan, yetkili firma tarafından bitkisel atık yağlar toplanmaktadır.
Belediyemiz Alo Atık Hattı: 0 850 577 1885
Bitkisel Atık Yağlar Nelerdir?
Kullanılmış Kızartmalık Yağlar
Son Kullanma Tarihi Geçmiş Katı ve Sıvı Yağlar

Karabağlar ilçesi

İlçemiz genelinde Sıfır Atık Projesi kapsamında ambalaj atıklarının biriktirilmesi ve yönetilmesi hususuyla ilgili mahalle muhtarlıklarımız ziyaret edilmeye başlanmıştır. 58 mahalle muhtarlığımız ziyaret edilecek olup ambalaj atığı dış mekan biriktirme ekipmanları muhtarlıklarımızın uygun kısımlarında yer alacaktır. Destek ve yönlendirmeleri için muhtarlarımıza teşekkür ederiz.