Ekonomi

Altında düşüşle geçen üç haftanın ardından yavaş yavaş toparlanma başladı; gram, çeyrek, tam altın fiyatları değişti! İşte son dakika altın fiyatları

Bir süredir piyasaları etkisi altına almış olan resesyon endişeleri nedeniyle düşüşe geçen kıymetli metal ürünlerinde gidişat bugün itibariyle terse döndü. Bugün itibariyle yeniden değer kazanan ons altın, gram altın ve diğer altın ürünlerini de yukarı yönlü harekete geçirdi.

ONS ALTIN İÇİN DEĞERLENME DÖNEMİ AÇILDI

Yaşanılan resesyon endişelerinin baskıladığı altın piyasalarında baskıdan en çok etkilenen sarı metal ürünlerinden biri ons altın oldu. Son üç haftayı düşüş ile geçiren ons altın, bugün itibariyle toparlanma eğilimine girdi. Güne yüzde 0,31 oranında değer kazanarak başlayan ons altın fiyatı, saat 10.50 itibariyle bin 715,59 dolar seviyesine ulaştı. Bunun yanı sıra bugün ortalama bin 716,42 dolardan işlem gören ons altın, gün içerisinde en düşük bin 710,16 dolardan; en yüksek ise bin 725,57 dolardan işlem görür hale geldi.

GRAM ALTINDA İBRE YUKARIYA DÖNDÜ

Ons altın ve dolar/TL piyasalarının da baskısıyla son üç haftayı düşüş eğilimi ile geçiren gram altında ibre bugün itibariyle yeniden yukarıya doğru döndü. Güne yüzde 0,45 oranında değer kazanarak başlayan gram altın, saat 10.50 itibariyle bin 5 lira 75 kuruş seviyesine ulaştı. Gün içerisinde ortalama bin 5 lira 91 kuruştan işlem gören gram altın, bugün en düşük bin 2 lira 2 kuruştan; en yüksek ise bin 10 lira 90 kuruştan işlem gördü.

RESESYON ENDİŞELERİ ALTIN ÜRÜNLERİNİ DE ETKİLEDİ

Ons altın ve gram altını etkisi altına alan resesyon endişeleri, son üç haftadır diğer altın ürünlerinde de kendisini düşüş olarak gösterdi. Bu bağlamda bugün itibariyle toparlanmaya geçen altın ürünleri incelendiğinde, saat 10.50 itibariyle çeyrek altın bin 624 lira 29 kuruş seviyesine ulaşırken, 22 ayar altın 921 lira 27 kuruş; cumhuriyet altını 6 bin 718 lira 42 kuruş; yarım altın 3 bin 251 lira 96 kuruş; tam altın ise, 6 bin 504 lira 62 kuruş seviyesine ulaştı.