Gündem

Mavi renkli su açıklaması yapıldı: Meğer nedeni buymuş!

Sokağa akan mavi renkli su mahallelileri şaşkınlığa uğratmıştı. Konu ile ilgili açıklama geldi. Meğer mavi renkli akan suyun nedeni buymuş. İşte yapılan o açıklamanın detayları…

İstanbul’da Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı haberleri gündeme gelmişti. Konu hakkında İSKİ açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada mavi renkli suyun nedeninin kanalda bulunan ve kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Sultangazi İlçesi’nde tıkanan bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı haberleri yer almıştır.

Olayın meydana gelmesinin ardından ekiplerimiz problemin yaşandığı yere intikal etmiştir. Bölgedeki tıkalı kanal içerisindeki mavi su vidanjörle çekilmiş ardından kanal, İdaremizce açılarak sorun giderilmiştir.

Kanaldan kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı çıkartılmıştır.

Öte yandan, 22 Mart 2022’de bölgede yapılan periyodik denetimlerde bir işletmenin atık su arıtma tesisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu işletme ile ilgili olarak “İSKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği” doğrultusunda işlem yürütülmektedir.

Ayrıca yatırım programımızda bölge altyapısını iyileştirecek çalışmalar da yer almaktadır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.