Ekonomi

Altının kazanç kapıları resmen kapandı; üç haftadır, hareketlilik yok! İşte son dakika İzmir canlı altın fiyatları…

Yaşanan resesyon endişelerinin hakim olduğu piyasalardan biri de kıymetli metal emtia borsaları oldu. Özellikle kıymetli metal emtialarının en çok yatırım alanı olan altın, son zamanlarda zor günler geçirmeye başladı. Son üç haftadır üzerindeki baskıyı kıramamış olan altın, bir de Amerikan Merkez Bankası FED’in şahin tutumuna devam edeceğine ilişkin sinyaller ile karşılaşmasıyla birlikte resmen durgunluk yaşamaya başladı. Bugün yatırımcısına neredeyse hiç kazandırmamış olan ons altın, eski seviyesinden uzak olan seyrini sürdürdü.

ONS ALTINDA KAZANÇ YATIRIMCILARI TATMİN ETMEDİ

Son üç haftadır oldukça zorlu bir süreçten geçen ons altın bugün de inişli çıkışlı seyrini sürdürdü. Güne yüzde 0,07 oranında bir kazanç ile başlayan ons altın, saat 12.09 itibariyle bin 719,63 dolar seviyesine ulaştı. Bugün ortalama bin 716,96 dolardan işlem gören ons altın, gün içerisinde en düşük bin 713,72 dolardan; en yüksek ise, bin 722,78 dolardan işlem gördü. Öte yandan ons altın bugün de üç hafta önceki seviyesine yaklaşamadı.

GRAM ALTIN VE ALTIN ÜRÜNLERİNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAŞANMADI

Güne kazançsız ya da kayıpsız başlayan gram altın, saat 12.09 itibariyle dün son işlem seviyesi olan bin 8 lira 77 kuruşu korudu. Bugün ortalama bin 6 lira 88 kuruştan işlem gören gram altın, en düşük bin 4 lira 94 kuruştan; en yüksek ise bin 10 lira 14 kuruştan işlem gördü. Öte yandan gram altını takip eden altın ürünlerinde de herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Çeyrek altın bugün de bin 629 TL seviyesinden işlem görürken, yarım altın 3 bin 255 TL seviyesinden; tam altın ise 6 bin 511 TL seviyesinden işlem görmeyi sürdürdü. Ayrıca, 22 ayar altın 924 TL seviyesini korurken; cumhuriyet altını ise 6 bin 738 TL seviyesindeki bandını korumayı başardı.