Eğitim

Özel yurt, apart araştıranlar: Yeni karar ortaya çıktı, odalarda en fazla bu kadar kişi olacak, ücret…

Bu sene binlerce kişi üniversitelere kayıt yaptırdı. Barınma sorununu çözmeye çalışanları ilgilendiren ise yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce KYK yurdu çıkmayanlar için özel yurt gelişmesi yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile özel yurt ücretlerine zam sınırlaması getirildiği ortaya çıktı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yönetmelik binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiriyor. Söz konusu yönetmelik ile özel yurt ücretlerine zam sınırlaması getirildiği ortaya çıktı.
Yönetmeliğin ücret ve yükümlülükler başlıklı maddesinde şu ifadeler yer aldı:

Kurumlar, bir sonraki öğretim yılında uygulayacakları aylık barınma hizmeti ücretini, her yıl temmuz ayı sonuna kadar belirleyerek il müdürlüğüne bildirir. Barınma hizmeti ücretine yapılacak en yüksek zam oranı, bir önceki öğretim yılında il müdürlüğüne bildirilen ücrete temmuz ayında açıklanmış olan on iki aylık ortalama “(Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi + Tüketici Fiyat Endeksi)/2” oranına beş puan daha eklendiğinde bulunan orandan daha fazla olamaz.

Yeni hizmete açılan kurumlar aylık barınma hizmeti ücretini açıldıktan sonra bir ay içinde belirleyerek il müdürlüğüne bildirir. Bildirilen ücret, il müdürlüğünce onaylanır.

İl müdürlüğüne bildirilen ücretin üzerinde ücret alınamaz.

Kurumun kayıtlı öğrencileri için bir önceki öğretim yılında barınma hizmeti karşılığında aldığı ücrete yeni dönemde yapabileceği en yüksek zam oranı, kaydın yenilendiği tarihte açıklanmış olan on iki aylık ortalama “(Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi + Tüketici Fiyat Endeksi)/2” oranına beş puan daha eklendiğinde bulunan orandan daha fazla olamaz.

Odalarda en fazla 6 öğrenci barınabilir

Öte yandan barınma hizmetlerine ilişkin esaslarda ise, Yurtlarda, pansiyonlarda ve apartlardaki öğrenci odalarında en fazla altı öğrenci barınabileceği belirtildi.