Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 7 bin 200 TL destek alabilmek için hemen e-Devlet’e giriş yapın; başvurular hala devam ediyor!

Bir süre önce kamuoyu ile paylaşılan ‘Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamı netleşti. Ödemelerin aylık olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı yeni destek ödemesi kapsamından yararlanacak olan kişiler de böylelikle belli olmuş oldu. Ödemelerin bir yıl boyunca devam edeceğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda ödemelerin başladığını da duyurdu. Ancak, destek programına hala başvurular kabul ediliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMINDAN YARARLANACAKLAR BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamında başvurular alınmaya başlandı. 27 Haziran 2022 tarihinde başlayan başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya devam ederken; ihtiyaç sahibi olduğunu düşünen (hanedeki kişi başına gelir, net asgari ücretin 3’te 1’inden yani bin 833 TL’den az olan) kişilerin başvuru yapabileceği öğrenilen Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, Mavi Kart sahibi olan, yerleşim yeri yurtdışında bulunan, 18 yaşından küçük olan, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan bulunan kişilerin yardımdan yararlanamayacağı öğrenildi. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu yakınları olanlar ile  öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin hane gelirine bakarak yardım kapsamına alınıp, alınmayacağını açıkladı.

YARDIMLAR 12 AY BOYUNCA KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

İlk ödemelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiği Türkiye Aile Destek Programı’ kapsamında yapılan aylık ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği öğrenildi. Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında aylık destek verecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir yıl boyunca ihtiyaç sahibi olan ailelere 5 bin 400 TL ile 7 bin 200 TL arasında bir ödeme gerçekleştirileceğini duyurdu.