Gündem

13 Eylül’de açıklanması bekleniyordu; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sosyal konut projesiyle ilgili ipuçları verdi: “Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler…”

Bir süre önce açıklanmış olan yeni sosyal konut projesi için detaylar ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncelikli grupları ve konut projesinin yaratacağı istihdam sayısını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YENİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Bir süredir heyecan ile vatandaşların beklediği yeni sosyal konut projesine ilişki ntam açıklamaayı 13 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştireceği öğrenilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada projeye dair ipuçları verdi. Yeni konut projesine ilişkin detaylı bilgilendirmeye sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş ‘ben kendim yapacağım’ diyorsa, onlara da ‘buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından bu projenin yaratacağı istihdam alanına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin; “Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYRICALIKLARI GURUPLARI AÇIKLADI

Açıklamalarında sosyal konut projesinde ayrıcalık, yani özel kontenjan tanınacak grupları da açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir” ifadeleriyle, fahiş kira isteyen kişilere de gözdağı verdi.

BAKAN KURUM GELİR ŞARTINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklama gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, sosyal konut projesine ilk başvuru için İstanbul’da hane gelirinin 16 bin TL; diğer illerde ise, hane gelirinin 14 bin TL’yi geçmemesini şart koşacaklarını duyurmuştu.