Ekonomi

Herkesin merakla beklediği güne saatler kaldı! Erdoğan’dan sosyal konut projesine ilişkin yeni açıklama…

81 ilde başlatılacak olan TOKİ Sosyal Konut Projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıklaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan turu sonrası gazetecilerle konuşarak TOKİ Sosyal Konut Projesine ilişkin şunları söyledi:

“Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir.”

Herkesin merakla beklediği tarih 13 Eylül yaklaşırken, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında merak edilen her şey haberimizde

Salgın döneminde azalan konut arzını artırmak istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız salgın döneminde azalan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine de yol açacaktır” sözleriyle “Sosyal Konut” projesinin müjdesini vermişti.

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMA OLANAĞI

Projeye ilişkin Twitter’dan bir mesaj yayımlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, “81 ilde kira öder gibi ev sahibi olunacak” sözleriyle proje hakkında bilgiler paylaşmıştı.

İşte sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen diğer soruların yanıtları;

Sosyal konut projesinin 81 ilde hayata geçirilecek.

SOSYAL KONUT PROJESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Sosyal konut projesinde, başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere emekliler ve ilk kez evlenenlere özel kota sağlanacak.

SOSYAL KONUT PROJESİNDE ÖDEME SEÇENEKLERİ NASIL OLACAK?

20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak.