Personel Alımı

İş arayan vatandaşa müjde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi! Tam 4 bin 147 personel birden alınacak… Şartlar belli!

İlkbahar aylarından bu yana toplu bir şekilde personel alımı gerçekleştirmeye devam eden kamu kurum ve kuruluşlarının arasına geçtiğimiz gün itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı da eklendi. Yeni personel almaya hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilişkin iş arayan vatandaşlara müjdeli haber Bakan Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bu haberin ardından ise, bakanlığın personel alımına ilişkin ayırdığı kadrolar ve işe alım şartları tek tek açıklandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, 4 BİN 147 PERSONEL ALACAK

Yeni dönemde toplu işe alımlara başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ilk açıklama geçtiğimiz gün, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere, istihdam yeri taşra teşkilatları olacak olan 4 bin 147 yeni personelin alınacağını duyuran Bakan Kasapoğlu; büro personeli, temizlik destek personeli ve koruma ile güvenlik görevlisi alınacağını duyurdu.

BAŞVURULAR KARİYER KAPISI ÜZERİNDEN

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarının ardından gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapacağı personel alımına çevrildi. Yayınlanan genelge sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başvuruları 10 Eylül’den 15 Eylül’e kadar kabul edeceği öğrenilirken; başvuruların ise, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı’ndan gerçekleştirileceği belli oldu.

POZİSYONA GÖRE ŞARTLAR AÇIKLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan iş ilanına göre, büro personelleri için 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanının esas alınacağı öğrenilirken; aynı zamanda yönetimi, ekonometri, uluslararası ilişkiler, insan kaynakları yönetimi ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümleri gibi bölümlerden mezuniyet şartları isteneceği açıklandı. Alınacak olan koruma ve güvenlik görevlisi için de 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanını esas alacak olan bakanlık, adayların üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümlerinden mezun olmasını şart koştu. Öte yandan KPSS P94 puanı esas alınarak seçilecek olan temizlik destek personelleri için eğitim şartı ise, lise ve dengi okullardan mezun olmak olarak belirlendi.