Aydın HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Aylık 4.200 TL’ye ev sahibi olun: 2+1, 3+1 evler satılacak! İzmir, İstanbul, Manisa, Muğla, Aydın…

TOKİ Sosyal Konut Projesi 2+1 ve 3+1 ev fiyatları ve taksitleri ile ilgili vatandaşlar araştırma yaparken merak edilen detaylar açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dar gelirli ailelerin düşük ödeme fırsatı ile ev sahibi olabileceği TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili duyurularda bulundu. 2+1, 3+1 evler kaç TL taksitle ödenecek? İşte detaylar

4.200 TL’YE EV SAHİBİ OLUN

Bakan Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor” ifadelerini kullanmış ve TOKİ konutlarının aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağının altını çizmişti. Bakan Kurum tarafından açıklanan hane halkının gelirinin yüzde 30’u sınırı dikkate alındığında İstanbul’da ödenecek en yüksek aylık taksit 4.800-9.600 TL, diğer illerde ise 4.200-8.400 TL olacağı tahmin ediliyor.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Konu hakkında pek fazla bilgi bulunmamakta fakat 13 Eylül 2022 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklanacak olan detaylar ile birlikte projenin detayları netlik kazanacak.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konut projesine ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak.”