EkonomiGündem

Bugün trafiğe çıkacaklar çıkmadan hemen okusun: 2 bin 815 TL ceza ödeyeceksiniz!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber… Trafiğe çıkacak tüm sürücüleri ilgilendiriyor. Yaptırmayan vatandaşlar 2 bin 815 TL ceza ödeyecek. Yeni bir uygulama başlatıldı. 1 Eylül’den itibaren geçerli olan uygulama kapsamında araçlar tek tek denetleniyor. Kurala uymayanlara da para cezası kesiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Araçların egzoz muayenesini yaptırmayan sürücüler 2 bin 815 TL ceza ödüyor. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) kapsamında başlatılan uygulamada egzoz muayenesi yapılmayan araçlar anında plaka okuma sistemiyle trafikte tespit ediliyor.

EGZOZ MUAYENESİ YAPTIRMAYAN NE KADAR CEZA ÖDER?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturarak idari yaptırım uyguluyor. 2022 yılı egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezası ise 2 bin 815 TL olarak belirlendi.

EGZOZ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Egzoz muayene ücreti her araç için aynıdır. Egzoz muayene ücreti yıldan yıla değişir. Bu bağlamda her araç için egzoz emisyon ölçümü fiyatı 2021 yılında 90 TL iken bu oran 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 110 TL olarak açıklanmıştı.

EGZOZ MUAYENESİ NEREDE YAPILIR?

Egzoz emisyon ölçümü araç muayenesinde olduğu gibi TÜVTÜRK üzerinden yapılır. Muayene için TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden randevu a