EkonomiGündem

Bu kişilere altın verilecek: 10 Ekim’e kadar ücretsiz başvuru yapabilirsiniz, Vakıflar Genel Müdürlüğü duyurdu!

Türkiye’de yaşayan vatandaşlara duyuru yapıldı. Bu kişilere altın verilecek. Bu kapsamda başvurular başladı. Vatandaşlar ücretsiz olarak başvurularını 10 Ekim tarihine kadar gerçekleştirebilirler.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yarışma düzenliyor. Yarışma için 10 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Sonuç bildirim tarihi ise 29 Ekim 2022 olarak açıklandı. Yarışma ödülleri 1 Kasım 2022 tarihinde yarışmacılara gönderilecek.


Düzenleyen

Yarışma, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenmektedir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tüm ülkelerdeki vakıfların kuruluşundan günümüze geçirdiği evrelerin ele alınması, yaşayan vakıf olgusunun gündeme getirilmesi, vakıf kurumunun özgün yönleriyle yeniden anlatılması ve tanıtılması, fotoğraf sanatı ile içselleştirmek suretiyle vakıfların tanınırlığının arttırılması ve vakfetmek misyonunun anlamının hatırlatılması, vakıfların bilinirliğini sağlamak hedeflenmektedir.

Yarışma ödülleri açıklandı:

Ödüller-Kabul Görmeler:

FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü Tüm bölümlerde toplamda en fazla kabul (sergileme+ödül) alan fotoğrafçı

FATİH SULTAN MEHMET HAN ÖDÜLÜ: 1.lik Ödülü Cumhuriyet Altın, FIAP Altın Madalya

MİMAR SİNAN ÖDÜLÜ: 2.lik Ödülü Ata Altın, FIAP Gümüş Madalya

BEZMİ ALEM VALİDE SULTAN ÖDÜLÜ: 3.lük Ödülü Yarım Altın, FIAP Bronz Madalya

FAHRETTİN (TÜRKKAN) PAŞA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Yarım Altın 6 / 6

ARA GÜLER JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Yarım Altın

İZZET KERİBAR JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Yarım Altın  FIAP Mansiyon (6 adet)

Tek kategori için en fazla 30’ar adet fotoğrafa kabul verilecektir. Her durumda katılan fotoğrafların %25’inden fazlasına kabul verilmeyecektir. Kabul olan fotoğraflara katılım belgesi verilecektir.

Ödüller elden veya ödül sahiplerinin altın hesaplarına T.C. Ziraat Bankası tarafından gram altın olarak havale edilerek ödenebilir.

Türkiye dışından yarışmaya katılan ve ödül kazanan katılımcıların Ata Lira ve Çeyrek altın ödülleri, ödüllerin dağıtıldığı tarihte değerleri üzerinden dönüştürülerek belirtecekleri banka hesaplarına nakit olarak ödenecektir.