Gündem

TOKİ’nin yeni konut projesinde peşinat, aylık taksit tutarı ve toplam vade açıklandı! 3+1 ev için her ay ödenmesi gereken tutar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yürütülecek olan 2022 yılı yeni sosyal konut projesinin kapsamı geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları ortaya çıkarken; aynı zamanda konutlara verilecek olan peşinatlar ve ödeme takvimi de netleşmeye başladı.

2+1 VE 3+1 TOKİ KONUTLARI İÇİN ORTALAMA FİYATLAR BELLİ OLDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan 2022 yılı TOKİ konutları kapsamında başlayan yeni proje ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ ile ilgili tüm detaylar netleşti. Özellikle fiyatları ile merak edilen yeni TOKİ konutlarının 2+1 oda sayısına sahip olması halinde 608 bin TL’den; 3+1 oda sayısına sahip olması halinde ise, 850 bin TL’den başlayacağı açıkladı. 14 Eylül 2022 Çarşamba günü itibariyle e-Devlet üzerinden kura için başvuruların başladığı TOKİ yeni  sosyal konut projesi kapsamında aylık ödemeler ve peşinatlara ilişkin detaylar da netleşti.

VADE SÜRESİ 240 AY OLARAK BELİRLENDİ

Yeni sosyal konut projesi yapımlarına başlayacak olan TOKİ, 81 ilde hayata geçirilecek olan toplam 250 bin konut ve 40 ilde satışa çıkacak olan 100 bin konut arsası için düğmeye bastı. Konutlar için İstanbul’a en az 50 bin kontenjan ayrılması konuşulurken, 18 bin adet konutun Ankara’da; 12 bin adet konutun ise İzmir’de yer alması planlandı. Öte yandan konutların ödemesi için 240 ay vade planlanırken; arsa ödemelerinde maksimum 9 yıl ödeme planı hazırlandı.

PEŞİNATLAR YÜZDE 10 OLACAK

TOKİ’nin yeni konut projesi kapsamında 608 bin TL değerindeki konutların yani 2+1 evlerin aylık ödemelerinin 2 bin 208 TL olması planlanırken; 850 bin TL değerindeki konutların yani 3+1 evlerin aylık ödemelerinin 3 bin 187 TL olması planlandı. Bu planlamalar şehirden şehre değişiklik gösterebiliyorken; peşinat olarak ise, en uygun evlerde 60 bin TL ve 85 bin TL peşinat istendi. Yani peşinatların yüzde 10 olmasına karar verildi.