Ekonomi

Altın için bu hafta kötü bitti: gram altın hızla düştü ve 990 TL bandını da ardında bıraktı!

Son zamanlarda inişli çıkışlı seyretmesi nedeniyle analizcilerin sık sık yıl sonu tahminini değiştirdi altın fiyatlarında kötü bir hafta geride kaldı. Haftaya yükseliş ile başlayan ons ve gram altın haftayı son zamanların en büyük değer kaybı ile kapattı. Öyle ki, gram altın, yaklaşık dört ay sonra yeniden 990 TL’nin altına düşerek, alışık olduğumuz seviyeleri, haftanın son işlem gününde ardında bıraktı.

ONS ALTINDA RESESYON ENDİŞELERİ BELİRGENLEŞTİ

Bir süredir küresel piyasaları etkisi altına almış olan resesyon endişeleri, bu hafta altın piyasalarında belirgin bir şekilde kendisini göstermeye başladı. Haftayı toparlanma ile başlatan ons altın, haftanın sonunda bin 700 dolar bandından çok uzak bir şekilde işlem gördü. Bugün saat 11.15 itibariyle bin 675,47 dolar bandına kadar gerileyen ons altın, son zamanların en düşük seviyesinden işlem görmeye başladı.

GRAM ALTIN İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALDI

Ons altındaki değişimlerden an ve an etkilenen gram altın da kötü bir hafta geçirdi. Uzunca süredir bin 40 TL civarından işlem gören gram altın, son üç haftadır bin 20 TL civarında işlem görmeye başlamıştı. Bu hafta başı itibariyle bin 20 TL seviyesini bir kez daha açan gram altın, haftanın son işlem günüyle birlikte 990 TL’nin de altına düştü. Bugün saat 11.15 itibariyle gram altının ulaştığı seviye son zamanların en düşük seviyesi olan 983 lira 59 kuruş oldu.

ALTIN ÜRÜNLERİ 900 TL’YE KADAR GERİLEDİ

Gram altına bağlı olarak düşüşe geçen altın ürünleri de haftayı kötü kapattı. Bugün saat 11.15 itibariyle gram altın 900 lira 97 kuruştan işlem görürken, çeyrek altın bin 588 lira 50 kuruştan; yarım altın 3 bin 189 lira 8 kuruştan; tam altın 6 bin 358 lira 16 kuruştan; cumhuriyet (ata) altını ise 6 bin 570 lira 37 kuruştan işlem görmeye başladı.